Volonterski centar VSŽ sudjelovao u manifestaciji Hrvatska volontira

Large_img_0660

ŽUPANJA – u petak, 22. svibnja 2015. Volonterski centar Vukovarsko-srijemske županije (VCVSŽ) organizirao je druženje volontera s korisnicima Doma za pružanje skrbi starim i nemoćnim osobama ''Apolon'', u sklopu manifestacije Hrvatska volontira.

Hrvatska mreža volonterskih centara od 2010. godine organizira manifestaciju pod nazivom Hrvatska volontira kojom se na nacionalnoj razini nastoji mobilizirati velik broj organizatora volontiranja i volontera kako bi se istaknuo ogroman značaj volontiranja za razvoj suvremenog demokratskog društva u kojem svaki pojedinac ima pravo i odgovornost dati svoj doprinos i u kojem se takav doprinos cijeni i vrednuje. 

Manifestacija se održava na nacionalnoj razini svake godine krajem svibnja u trajanju od 6 dana. Prijavljivanjem raznih volonterskih aktivnosti putem službene web stranice manifestacije http://www.hrvatska.volontira.vcz.hr/, uključuje se velik broj pojedinaca, organizacija civilnog društva, institucija i tvrtki koji kroz različite javne akcije u svojim zajednicama promoviraju volontiranje.

Ove godine manifestacija se održala od 18. - 23. svibnja, i to pod geslom: “Zajedno je lakše! Dobro je za tebe, dobro je za druge. Volontiraj!

Zahvaljujući inicijativi volontera Volonterskoga centra VSŽ Tene Bogutovac, Josipa Franića, Josipa Galovića, Vedrana Dugonjića i Željke Kudlek Dugonjić, te voditelja VCVSŽ-a Marine Fury i Saše Dugonjića organizirano je druženje volontera s korisnicima Doma za pružanje skrbi starim i nemoćnim osobama “Apolon” u Županji.

Volonteri su imali ideju za početak upoznati se s korisnicima, te kroz prijateljski razgovor utvrditi njihove potrebe za dodatnim sadržajima u Domu. Volonteri su podijelili i nekoliko slastica, te puštali glazbu na zahtjev korisnika putem mobilnih telefona te i na taj način pokušali uljepšati njihovo poslijepodne.

Kao rezultat druženja nastao je popis budućih aktivnosti koje će Volonterski centar VSŽ uz pomoć svojih volontera pokušati organizirati kako bi životna svakodnevnica starih i nemoćnih korisnika ovoga Doma bila barem malo potpunija i sadržajnija. Korisnici su izrazili želju za projekcijama domaćih filmova, glazbenim slušaonicama, društvenim igrama, kvizovima i sl.


Svi koji se žele uključiti u buduće aktivnosti Volonterskoga centra VSŽ i doprinijeti svojim angažmanom su dobrodošli!

Javite se putem telefona 0800 949 119 ili na e-mail: volonterskicentarvsz@gmail.com. Također naša vrata su otvorena svakoga radnog dana od 8-16 sati, na adresi Aleja Matice hrvatske 4 u Županji, pa naiđite!