Radionica „Volontiraj u inozemstvu“

Large_foto12

Održana je radionica o mogućnostima volontiranja na međunarodnoj razini. Nakon implementacije radionice 5 volontera je volontiralo u organizaciji "Gender" u Brčkom, BiH.

Edukativna radionica pod nazivom „Volontiraj u inozemstvu“ s ciljem informiranja o mogućnostima volontiranja na međunarodnoj razini. Sudionicima su pružene informacije o međunarodnim servisima za razmjenu volontera, međunarodnim volonterskim kampovima za kratkoročno volontiranje, Europskoj volonterskoj službi za dugoročno volontiranje, Service Civil Internationalu - mirovnoj međunarodnoj organizaciji koja koordinira međunarodne volonterske projekte te Volonterskom centru Zagreb kao organizaciji koja provodi program međunarodne razmjene volontera. Radionica je bila namijenjena svima onima čije ambicije i interesi za volontiranje nadilaze granice Republike Hrvatske. Stjecanje međunarodnog volonterskog iskustva značajno je za razbijanje predrasuda, razvijanje tolerancije i solidarnosti.

 

Nakon provedbe radionice o mogućnostima volontiranja u inozemstvu, petero polaznika je volontiralo u organizaciji „Gender“ u Brčkom u Bosni i Hercegovini. Volonteri su sudjelovali u organizaciji okruglog stola na temu obiteljskog nasilja u Brčko Distriktu. Okrugli stol je okupio dvadesetak sudionika iz javnih institucija i organizacija civilnoga društva, a koji rade sa žrtvama obiteljskog nasilja. Stručnjaci iz ovoga područja prezentirali su statističke podatke o pojavnosti obiteljskog nasilja u Brčko Distriktu te su iznijeli svoje prijedloge za formiranje zakonodavnog okvira za rješavanje problematike obiteljskoga nasilja. Nakon toga je uslijedila rasprava u kojoj su sudjelovali i volonteri Volonterskog centra Vukovarsko-srijemske županije, a koji su pri tome iznijeli svoja iskustva i preporuke. Također, volonteri su dijelili promotivne materijale organizacije „Gender“ i higijenske pakete namijenjene ženama žrtvama obiteljskoga nasilja. Razmjenom iskustava sudionici su dobili dodatnu motivaciju za djelovanje u zajednici. 

 

POGLEDAJTE GALERIJU FOTOGRAFIJA