Radionica „Volontiraj u Hrvatskoj“

Large_foto9

Održana je radionica "Volontiraj u Hrvatskoj" o mogućnostima volontiranja na lokalnom i nacionalnom nivou. Nakon implementacije radionice, petero polaznika je volontiralo u Gradskom društvu Crvenog križa Županja - Dnevnom boravku za skrb o osobama s mentalnim i intelektualnim oštećenjima.

U sklopu projekta održana je radionica za volontere pod nazivom „Volontiraj u Hrvatskoj“ koja je pružila informacije o mogućnostima volontiranja na lokalnoj, regionalnoj i nacionalnoj razini u Hrvatskoj. Sudionici radionice su informirani o dobrobitima volontiranja, ulozi motivacije u procesu traženja volonterskog angažmana, mogućnostima volontiranja u organizacijama civilnoga društva, područjima na kojima mogu volontirati s primjerima dostupnih volonterskih pozicija organizacija upisanih u bazu organizatora volontiranja Volonterskoga centra Vukovarsko-srijemske županije te nacionalnom i regionalnom servisu za razmjenu volontera.

Nakon implementacije radionice, petero polaznika je volontiralo u Gradskom društvu Crvenog križa Županja - Dnevnom boravku za skrb o osobama s mentalnim i intelektualnim oštećenjima.  Volonteri su pod stručnim vodstvom osoblja Volonterskog centra Vukovarsko-srijemske županije osmislili i proveli glazbenu radionicu s ciljem podizanja kvalitete života korisnika Dnevnog boravka. Ova radionica bila je usmjerena na razvoj socijalnih aktivnosti koje pridonose razvoju grupe, empatiji i jačanju zajedništva među korisnicima i volonterima. Upravo kroz pjesmu i ples, izvodeći različite melodije i ritmove potiču se i emotivni te motorički razvoj, kreativnost i samopouzdanje te razvoj socijalnih vještina.

 

POGLEDAJTE GALERIJU FOTOGRAFIJA